În vederea reducerii conținutului de bioxid de sulf (SO2) din gazele de ardere evacuate în atmosferă, rezultate din arderea combustibililor fosili (lignit) în cele două cazane de abur de 510 t/h aferente blocului energetic nr. 8 (315 MWel) din S.E. Ișalnița, se va monta o instalație de desulfurare a gazelor de ardere (IDG) de tip umed, folosind ca substanță absorbantă suspensia de calcar.Instalația de tratare a gazelor de ardere (IDG) va reduce conținutul de dioxid de sulf (SO2) din gazele de ardere evacuate în atmosferă, limita maximă a emisiilor de SO2 în gazele de ardere fiind următoarea:
- maxim 200 mg/Nm3 , atunci când combustibilul utilizat este 100% cărbune (lignit);
- maxim 185 mg/Nm3 , atunci când combustibilul utilizat este compus din 90% lignit și 10% gaz natural (în gaz uscat cu maxim 6% O2).
La baza elaborării Caietului de sarcini care a stat la baza licitației internaționale organizate de SC CE Oltenia – Sucursala Electrocentrale Craiova au stat studiile se fezabilitate elaborate de ISPE București (SF bloc 8 în anul 2008, SF bloc 7 în anul 2009). Execuția lucrărilor de proiectare, construcții și montaj a fost atribuită Consorțiului format din firmele Babcock Noell GmbH, Germania și SC Romelectro S.A. România.
ISPE participă la elaborarea documentației pentru avize și acorduri solicitate de autorități și a documentației de proiectare necesare în calitate de subcontractor al firmei Romelectro.
Servicii oferite:
- documentații pentru toate avizele si acordurile solicitate de autorități
- proiect tehnic
- detalii de execuție
- documentație „as-built”
- proiect de urmărirea comportării construcțiilor
- referate la terminarea execuției lucrărilor
- referate la terminarea lucrărilor de punere in funcțiune
- instrucțiuni cadru de exploatare
Țara și zona de amplasare:
S.E. Ișalnița parte a Complexului Energetic Oltenia – Sucursala Electrocentrale Craiova, este amplasată în județul Dolj, localitatea Ișalnița, Str. Mihai Viteazu, nr. 101, la 10 Km nord-vest de municipiul Craiova, paralel cu drumul european E 70, Craiova-Turnu Severin.
Numele clientului/beneficiarului/Investitorului:
Complexul Energetic Oltenia – Sucursala Electrocentrale Craiova
Data demarării / finalizării proiectului (punere in funcțiune):
Data demarării lucrărilor de proiectare: 18 August 2011
Data finalizării lucrărilor de proiectare: Iunie 2014