Tehnologii curate de ardere a cărbunelui

Written by dragos on . Posted in Stiri

ISPE – Institutul de Studii și Proiectări Energetice împreună cu Universitatea Politehnică București (UPB) au organizat conferința națională finală CleanCOALtech 2014 cu tema „Tehnologii curate de ardere a cărbunelui”. Evenimentul a avut loc în data de 5 decembrie 2014 la Casa Universitarilor din Craiova, județul Dolj, regiunea sud-vest Oltenia.

ISPE a organizat acest eveniment în calitate de partener al proiectului Sistem educațional și de instruire pentru tehnologii curate de ardere a cărbunelui “CleanCOALtech”, împreună cu Universitatea Politehnică București (UPB) și ceilalți membrii din România ai consorțiului internațional: ARoTT – Asociația Română pentru Transfer Tehnologic și Inovare. (rugăm consultați atât prezentarea pe scurt a proiectului, programul conferinței și comunicatul post -eveniment integral).

Conferința națională a avut ca scop principal diseminarea obiectivelor și a rezultatelor finale ale proiectului de instruire CleanCOALtech, cât și de promovarea fondurilor europene de finanțare prin Programul de Învățare de-a Lungul Vieții; Programul Sectorial Leonardo da Vinci/TOI/2012; Proiecte multilaterale – Transfer de inovare. Un alt obiectiv al conferinței, în noul context geopolitic, a fost atragerea atenției asupra potențialul național de exploatare și utilizare eficientă și curată a resursele autohtone de cărbune și asupra preocupărilor științifice, a soluțiilor și tehnologiilor implementate în sectorul energetic din România.

DSC_1306

DSC_1198

DSC_1196

DSC_1190