ISPE și ROMELECTRO și-au deschis reprezentanțe la Chișinău

Written by dragos on . Posted in Necategorizate

După o analiză aprofundată de piață, ISPE si Romelectro au decis deschiderea a două reprezentanțe în Republica Moldova, ce au fost înregistrate în data de 15 ianuarie 2014 la Camera Înregistrărilor Statului.

Având referințe în execuția a peste 20.000 km de linii electrice, peste 120 de stații electrice de înaltă tensiune și mai mult de 15.000 MW în centrale electrice, ISPE și Romelectro vizează lansarea unor parteneriate solide și de lungă durată pe piața din ce în ce mai dinamică a energiei și serviciilor energetice din Republica Moldova.

Cele două firme au marcat deschiderea reprezentanțelor printr-o suită de evenimente desfășurate la Chișinău:

  •  întâlniri cu reprezentanții unor autorități centrale, firme de energie, parteneri din Republica Moldova, întâlniri desfășurate la sediul reprezentanțelor din Strada Ștefan cel Mare și Sfânt 180 și în cadrul recepției desfășurată în seara zilei de 19 martie;
  • conferința de presă și Simpozionul “Strategii și politici europene de energie și mediu. Provocările pentru Republica Moldova”, organizat împreună cu Ministerul Economiei din Republica Moldova în data de 20 martie;
  • prezența ISPE și Romelectro cu stand comun la Moldenergy, Târgul de specialitate organizat de Moldexpo la Chișinău în perioada 20 – 23 martie.

Cu ocazia evenimentelor de la Chișinău, Dl. Ioan Dan Gheorghiu, Președinte al Consiliului de Administrație al ISPE a declarat că sunt cel puțin două motive serioase care au determinat ISPE și Romelectro să-și deschida reprezentanțe la Chișinău: opțiunea declarată a Republicii Moldova de integrare în Uniunea Europeană și faptul că de peste un an în Republica Moldova a fost aprobată strategia de energie care conține directive clare până în 2030 și de asemenea face referire la proiecte concrete de înfăptuit până in 2020.

În atingerea acestor obiective, ambele firme contează foarte mult pe cooperare cu firme moldovenești. În acest sens, fie deja au fost semnate memorandumuri de înțelegere sau alte forme de parteneriat dintre ISPE și Romelectro pe de o parte și firme din Republica Moldova pe de alta, fie sunt în curs de identificare și certificare firme locale de proiectare, de furnizare de echipamente sau de servicii de construcții și montaj.

Experiența celor doua firme, acumulată atât în perioada de pre-aderare a României la Comunitatea Europeană cât și după constituie fără îndoială un mare avantaj atât pentru firmele românești cât și pentru autorități și ceilalți parteneri din Republica Moldova.

 

Inaugurare reprezentante_2 Inaugurare reprezentante_3 Inaugurare reprezentante