ISPE membru al Centrului Român al Energiei

Written by dragos on . Posted in Stiri

De curând, ISPE a devenit membru al Centrului Român al Energiei (CRE) cu sedii la Bruxelles și la București. CRE este un ONG care derulează o activitate de lobby pentru promovarea firmelor românești din domeniul energiei pe piața europeană și a proiectelor de investiții derulate/propuse de acestea pe fonduri europene, cu scopul principal de a crește rata de absorbție a fondurilor europene și de a revitaliza sectorul energetic românesc de stat si privat.

De asemenea CRE are si un rol în accelerarea uniformizării cadrului legislativ și de reglementare cu cel european, inițiaza programe pe direcții prioritare și teme care au susținere tehnologică și financiară la nivel european, fiind un canal suport de informare – diseminare – transfer de cunostințe și bune practici.

În perioada 12-14 noiembrie s-a desfășurat la Bruxelles “European Coal Days – Coal in Action”, o serie de evenimente organizate de către Central Europe Energy Partners (CEEP) în colaborare cu deputații europeni Bogdan Marcinkiewicz si Christian Ehler. Evenimentele au reunit reprezentanți ai Parlamentului European, ai Comisiei Europene, ai Comitetului Economic și Social European, ai EURACOAL, autorități publice din Polonia, precum și reprezentanți ai CRE și ai mediului privat.